DAMSZ

DAMSZ

Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

 

 

A bácsalmási székhelyű Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület autósport szakosztálya vagyunk, Bácsalmáson és környékén szervezünk autós rendezvényeket, elsősorban ügyességi versenyekre vagyunk szakosodva. Csapatunk nagy múltra tekinthet vissza a versenyek szervezése kapcsán, hiszen vannak olyan tagjaink is, akik már 2008-ban és 2009-ben is szervezőként tevékenykedtek.
Az első környékbeli autós ügyességi versenyt a 2000-es évek elején rendezték Kunfehértón (itt megállás nélkül 2012-ig minden évben volt verseny), 2008-tól bekapcsolódott Jánoshalma, majd 2009-ben Bácsalmás is, a Bácska Sportegyesülethez tartozó Bácsalmási Autósport Egyesület által. Ennek eredményeképp 2010-ben már hét versenyből állt a szezon, az említett három helyszínen kívül Kunbaján, Tompán, Mélykúton és Csátalján tartottunk egy-egy versenyt. 2011-ben megrendeztük az első autós ügyességi bajnokságot tíz versennyel, ami a mai napig rekordnak számít, Csátalja kikerült a versenynaptárból, viszont új helyszínként jelentkezett Kisszállás, Tázlár és Kéleshalom, illetve Bácsalmáson két versenyt is tartottunk, hiszen itt volt a szezonkezdő és a szezonzáró verseny is. 2012-ben újra csak hét verseny került megrendezésre, Bácsalmáson a kettő helyett csak egy rendezvény volt, a tervezett jánoshalmi, tompai és tataházi versenyek egyéb okok miatt elmaradtak. Sajnos 2013-ban és 2014-ben szüneteltek a régióban az autós ügyességi versenyek, azután 2015-ben 12 fővel újjáalakult a versenyszervező csapat, és öt rendezvényt bonyolítottunk le, kettőt Mélykúton, egyet-egyet pedig Bácsalmáson, Csávolyon és Kisszálláson. Ebben az évben az előzőekhez képest a legnagyobb változtatást az jelentette, hogy átszerveztük a kategóriákat, amikben indulni lehet egy versenyen, minden eddiginél sportszerűbb feltételeket biztosítva versenyzőink számára, ennek eredményeképp a 2015-ös versenyszezon során összesen 18 különböző versenyzőnk ünnepelhette első győzelmét vagy első dobogós helyezését. A tavalyi szezonhoz kapcsolódik egy rekordunk is, a szezonzáró Kisszállási versenyen rekordszámú, 43 nevezőnk volt.
A 2016-os évben összesen 8-9 rendezvény (kollektív teszt, versenyek, bemutató) szerepel a terveink között, a jövőre nézve pedig fő célunk, hogy a régi versenyek hagyományait újjáélesztve a régióban folyamatosan, évről évre szervezzünk látványos, izgalmas autós rendezvényeket, lekötve ezzel a "benzinvérű" fiatalok és idősek érdeklődését.

1

2

3

 

Szólj hozzá...

  FaceBook  

  Belépés/Regisztráció

  Statisztika

  Látogatók
  1791
  Cikkek
  822
  Webcímek
  14
  Cikkmegtekintések találatai
  1170095

  Ki van jelen

  Oldalainkat 71 vendég és 0 tag böngészi

  Legújabb felhasználók

  • Artyon
  • Anatol
  • neucepside
  • taalidisqui
  • fuebracwildwer

  AZ ÖN IP CÍME